Hemförsäkring student

Har du precis flyttat hemifrån eller börjat studera? Då kanske det är mycket aktuellt att skaffa den bästa hemförsäkringen för studenter. Vi har jämfört de olika alternativen så att du, som student, kan ta ett enkelt beslut. Välj rätt hemförsäkring student nedan!

 • Jämför enkelt
 • Anpassat för studenter

De olika valen nedan är framplockade för att passa studenter som är ute efter en trygg, billig och bra hemförsäkring. Kolla extra noga på reseskyddet, självrisker och vad vi uppskattar premien till. Ett noggrannare förarbete kommer göra att du faktiskt trivs med ditt nya försäkringsbolag.

Vad är hemförsäkring student?

En hemförsäkring är den viktigaste och vanligaste försäkringen i Sverige. Många tror att det är lag på att ha en hemförsäkring, men så är inte fallet. Däremot förtydligar det vikten av att ha en. Hemförsäkring student är ett begrepp som innefattar specialanpassade hemförsäkringar som passar bra för studenter och dig som lever i mindre och enklare hem.

Pris hemförsäkring student

Exakt vad en hemförsäkring student kostar beror på din yta, vart du bor och i vilken omfattning du önskar din försäkring. I snitt kostar är priset ungefär 100 kr/månaden och innehållet är ofta från start anpassat till studerande. Hos oss kan du få ett snittpris som gör det enklare att få en förståelse för vilka som är billigast. Exakta priset på en hemförsäkring för studenter och dig får du genom att räkna hos försäkringsbolagets hemsida.

Innehåll hemförsäkring för studenter

Innehållet i en klassisk studentförsäkring är likt en helt vanlig hemförsäkring. Den största skillnaden är egentligen priset där en hemförsäkring student ofta är billigare och anpassad för att passa studenters plånbok. Nedan kommer vi skriva upp några vanliga moment som ofta ingår, det innebär inte att det alltid ingår.

Vanligt innehåll i hemförsäkring för studenter:

 • Eldsvåda
 • Vattenläcka
 • Inbrott
 • Skadegörelse
 • Rån
 • Överfall
 • Ansvarsskydd
 • Rättskydd
 • Sjukdom på resa
 • Drulle

Extra för hemförsäkring student

Utöver ett ordinarie skydd är hemförsäkring student ofta mer anpassat med schysstare priser och bättre självrisker. Detta kan göra att du behöver intyga att du är student genom olika typer av studentkort eller studieintyg.

Förutom de specialerbjudanden kan det även vara bra för studenter att lägga till drulle eller så kallad självrisk-reducering. Olyckorna där man själv är orsaken tenderar att öka under studietiden, av den anledningen kan drulle vara till bra hjälp. En reducering av självrisk gör att din annars ansträngda ekonomi inte behöver bli extra ansträngd i samband med att du behöver betala en självrisk.

Jämför hemförsäkringar för studenter

Antalet hemförsäkringar i Sverige anpassade för studenter är flera. För dig som är intresserad av att hitta den allra bästa är ett viktigt knep att jämföra ordentligt. Det kan man göra på flera olika sätt. Bland annat kan du använda vår topplista för att se den sammanställda information, annars går det även bra använda tjänster som gör det åt dig.

Att jämför studentförsäkringar är både smart och ekonomiskt. Exakt vad som behöver jämföras varierar också. En del väljer att endast fokusera på självrisker, medens andra grottar ner sig ordentligt i villkoren.

studenter

Bästa studentförsäkringen

Som student har man en mycket hög medvetenhet när det kommer till pris och vad som faktist är bäst för en. Man har även mycket tid att göra noggranna undersökningar och känner vi inte alla den där klasskompisen som lagt flera timmar på att undersöka vilka maträtter som är billigast.

Det är därför inte konstigt att vi fått många frågor om vilken som är den allra bästa studentförsäkringen 2021. Vi kommer därför i denna sektion försöka göra en noggrann analys och gå in i detalj på vilka moment som är viktiga när en student väljer studentförsäkring (hemförsäkring för studenter).

Innehåll

Innehållet är avgörande för en bra studentförsäkring. Vad som ingår är det samma som vanliga hemförsäkringar och du som student får bara något bättre pris. De bästa alternativen har hög ersättning för lösöre och innehåller även drulle.

Premie

Det är inte roligt att betala för mycket men det är heller inte kul att bli utan ersättning om något skulle hända. Korrelationen mellan innehåll och premie kommer vara avgörande för att krona den bästa studentförsäkringen.