Folksam

Tillägget Värdesak hos Folksam går endast att teckna tillsammans med en hemförsäkring. Fördelarna med att byta hemförsäkring kan vara många.

Besök hemsida →
Fördelar
  • Stort utbud
  • Privat & företag
  • Trevlig support
Kontaktuppgifter
Telefon privat: 0771-950 950
Bilder från webbplats

Folksam Försäkring

Folksam har enligt konsumenternas.se marknadens bästa hemförsäkring & allrisk-försäkring.  De har en Stor hemförsäkring som på sin allrisk-försäkring (drulle) täcker upp till 80.000kr.

Betyder detta att om jag har en klocka som inte överstiger 80.000kr behöver jag inte en värdesaksförsäkring? Ja och Nej. Vi kommer gå igenom de olika villkor som gäller hos Folksam så att du kan bilda dig en egen uppfattning om deras värdesaks-försäkring och om det kan vara någonting som passar för dig och din klocka.

Värdesak försäkring hos Folksam

Värdesaks försäkringen hos Folksam skyddar enstaka föremål som har ett högt värde, det kan vara allt från musikinstrument till klockor, vilket är det vi kommer gå igenom här. Försäkringen ersätter dig vid skador då den vanliga hemförsäkringen inte räcker till. Den gäller alltid i hela världen utan någon slags tidsbegränsning. Försäkringen finns till för att ersätta dig vid plötsliga och oförutsedda händelser. När man jämför försäkring hos folksam och vill teckna en klockförsäkring så berättar man för den exakt vilket föremål det gäller. De kommer att gå igenom med dig hur mycket det är värda, detta innebär att du som kund får bidra med värderingsintyg samt kvitto på din köpta klocka. Man rekommenderar här att man försäkrar sin klocka till det fulla värdet så att man kan få ekonomisk ersättning om skadan skulle vara framme.

Villkor i Värdesaksförsäkringen

Skyddet gäller i hela världen, det avser föremål som upptas i en särskild förteckning vilket innebär att det är den specifika klockan som är försäkrad med kopplat värderingsintyg till detta. Beloppet du försäkrar din klocka till är det maximala beloppet som kan betalas ut vid en aktuell skada. Här är det viktigt att tänka på att det maximala värdet ej ändras även om värdet på din klocka går upp. Därför kan det vara bra att värdera sin klocka om man har anledning att tro att den har ökat i värde, efter detta får du då kontakta Folksam och öka försäkringsbeloppet på din klocka vilket även kan innebära en mindre ökning av försäkringspremien.

Viktigt med aktsamhetskrav

Som vanligt med försäkringar så väntar sig försäkringsbolaget att du ska följa deras aktsamhets krav för att kunna ha möjlighet till att få ersättning. Aktsamhetskrav innebär att: Vid skada som orsakas genom felaktig bearbetning rengöring eller reparation så kan avdrag på ersättningen utföras. Ett avdrag som ofta ligger på 50% av ditt vad skadan egentligen hade värderats till. I vissa allvarliga fall så kan ersättning tas bort helt beroende på hur skadan har inträffat och om du har varit oaktsam. I vissa lindrigare fall där det är tveksamt så kan det vara så att inget avdrag görs. Det är alltid viktigt att läsa igenom aktsamhetskraven och följa dessa till punkt och pricka, för att kunna vara säker på att få ersättning om skadan är framme.

Vad ersätts inte?

Skada som orsakas på din klocka av husdjur. Om du har lagt klockan någonstans och ett husdjur tar sönder klockan på något sätt så betalas ingen ersättning ut. Det kan även vara om du leker med ditt husdjur och klockan skadas. Det är lite bedömningsfråga på denna punkt men det gäller att vara försiktig kring detta. Skador av vilda djur påverkas inte av detta.

Skador som uppstår på din klocka i form av självförstörelse, det kan vara sprickor på glaset, färg eller form förändring, även slitage eller långvarig förbrukning. Exempelvis om du tappar din telefon i backen så kan det betalas ut ersättning men inte om du kastade den i marken i ett vredesutbrott, för att ta ett exempel.

Vad kostar en klockförsäkring hos Folksam?

Priset på en värdesaks försäkring hos Folksam varierar på ett par olika faktorer. Har du hemförsäkringar hos Folksam idag? Har du till och med alla dina försäkringar hos Folksam idag? Dessa faktorer kan spela in stort på försäkringspremien du blir erbjuden av Folksam. Priset kan även påverkas av vart du bor och spenderar stor del av din dagliga tid. Försäkringspremier är prissatta i form av tariffer som mäter statistik på var du bor och hur mycket skador som sker i ditt område. En klockförsäkring påverkas dock inte lika mycket av detta som en villaförsäkring eftersom att försäkringen är till för att gälla i hela världen och därför läggs inte lika stor vikt på var du bor. Den huvudsakliga faktorn som utgör priset är om du får några rabatter samt till vilket värde du försäkrar din klocka till. En klockförsäkring kan kosta allt mellan 500kr – 2000kr/år beroende på dessa olika tariffer och intyg på vad klockan faktiskt är värld.

Viktiga saker att gå igenom

Folksam’s klockförsäkring är ganska straight forward. Om du har en klocka som är värd mer än 80.000kr så behöver du definitivt en klockförsäkring för att kunna känna dig trygg med att bära på den. Om någonting händer med din klocka så kan du vara säker på att få extremt snabb handläggning och hjälp med ersättning av deras kunniga och proffesionella kundservice.

Billigast försäkring

Folksam är de bolag som idag erbjuder bäst och billigast försäkring när de kommer till dyra klockor som Rolex, Omega och Patek.