Försäkring mot klockstöld

  • av
klockstöld försäkring

Ökning av klockstölder

Senast i Juli 2019 gick polisen ut med en varning i Stockholm till alla klockägare. Bara under första halvåret detta år har 136 rån av klockor rapporterats bara i Stockholm. Detta är en enorm ökning mot tidigare år och polisen uttrycker det som en alarmerande ökning. Polisen har även slagit fast vid att de inte är samma brottsmän utan att de skulle röra sig om flera ligor. Dessa ligor slår till på flera ställen i Stockholm som det finns flera områden du bör vara försiktig i.

Bland de grövsta brotten som rapporterats kommer ifrån Östermalm och har skett mitt på dagen där de väntat in klockägaren i trappuppgången till deras hem. Detta tyder då på att de mest troligen följt efter sitt brottsoffer.

Hur undviker jag att bli utsatt för klockstöld?

Det känns oerhört tragiskt att man ska behöva vara rädd för att bli rånad men tyvärr så ser verkligheten ut så idag. Vår rekommendation är att undvika att visa upp klockan när du går runt själv på kvällen. Har du en långärmad tröja så kan de vara bra att täcka över klockan. Sedan bara vara allmänt försiktig med vilka områden du rör dig vid. Tyvärr så sker detta överallt och det finns rapporterade fall där nattklubbsvakter samarbetet med kriminella. Dessa har i sin tur tipsat om vilka som gått hem väldigt berusade med klocka som ”lätta offer”. Det absolut bästa man kan göra för att känna sig tryggare är att skaffa en bra klockförsäkring.

Hur försäkrar jag min klocka?

Det finns bolag som erbjuder en direkt klockförsäkring som du kan använda dig utav. De typer av försäkringar är oftast dyrare så vi rekommenderar istället att använda dig av din hemförsäkring. Försäkringsbolag kan vanligtvis lägga till en sakförsäkring. Försäkringen täcker då en viss summa av din klocka. ICA Försäkringar är ett bra försäkringsbolag när de kommer till att få en hög värdering på din klockförsäkring. Ta kontakt med dom idag så går det snabbt att få din försäkring tecknad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *