ICA Försäkringar

Din klocka försäkras genom ett pluspaket med tillhörande Hemförsäkring. Om du inte redan har en hemförsäkring hos ICA finns det flera fördelar att byta försäkringsbolag.

Besök hemsida →
Fördelar
  • Stort utbud
  • Bonus på ICA-butiker
  • Upp till 200 000 kronor på klockor
Kontaktuppgifter
Telefon privat: 033-47 47 90
Bilder från webbplats

Försäkra din klocka hos Ica Försäkringar

Är du ute efter en bra försäkring för din kanske nyinköpta Rolex eller annan klocka av högt värde? Ica försäkring är då ett väldigt bra alternativ som täcker det mesta som kan hända dig vid en skada eller förlust av din klocka. Hos Ica Försäkring finns det faktiskt ingen specifik klockförsäkring utan detta skydd får du av deras Allriskförsäkring (Drulle). Ica har idag en hemförsäkring med ett plusmoment som ersätter skador på enskilda föremål upp till hela 200.000kr. Med detta finns det ingen anledning att kunna ha en specifik klockförsäkring utan du får detta skydd direkt i din allriskförsäkring vilket är perfekt för dig som kund eftersom du inte behöver betala extra för en klockförsäkring. Det enda undantaget är om du förståss har en klocka som är värd mer än 200.000kr.

ICA Hemförsäkring

När du tecknat din hemförsäkring hos ICA försäkringar så kan du enkelt lägga på en försäkring för dina värdesaker. Det kan tillexempel vara en dyr klocka som du köpt, en väska som kostat mycket eller helt enkelt någon annan värdesak som du behöver försäkra. Detta gör du då för en väldigt låg kostnad då de läggs på den befintliga hemförsäkringskostnaden som du redan har.

Allriskförsäkring för din klocka hos Ica Försäkring

Troligen känner du till vad en allriskförsäkring innebär. Det är ett extra skydd för din egendom, en allriskförsäkring betalar ut ersättning om det uppstår en skada på din egendom i form av en plötslig och oförutsedd händelse. Det du själv behöver se till att ha i en försäkring hos Ica är deras Plusförsäkring. När du har denna försäkring så har du automatiskt försäkrat din egendom mot plötsliga skador och händelser eller förlust av din klocka upp till 200.000kr. Försäkringen gäller oftast över hela världen oavsett tidszoner. Det kan vara att du tappar din klocka i diskvattnet eller att den faller i sjön när du är och fiskar. Plötsliga och oförutsedda händelser är egentligen moment som kan uppstå där du inte har kunnat förhindra skadan på något sätt.

Försäkringen finns till för att kunna betala ut ersättning när din klocka och andra föremål skadas vid en plötslig händelse. När du jämför denna försäkring hos Ica så kan du gå igenom vilken egendom du har och ställa det mot priset på hemförsäkringen. Kostnaden på en hemplusförsäkring kommer ställa sig relativt lågt till kostnaden på all din egendom. Vi kan starkt rekommendera Ica Försäkrings plusförsäkringen som ger ett av de bästa skydden på marknaden idag.

Villkor och saker att tänka på

En sak som är väldigt viktigt om skadan väl skulle vara framme är att du som ägare av klockan kan bidra med värderingsintyg samt kvitto på var du har köpt din klocka. Dessa moment är väldigt troligt att den skadereglerare du kontaktar kommer att be om. Du måste kunna styrka och bevisa att du äger klockan samt till vilket värde den är försäkrad. För att du ska kunna känna dig trygg med din försäkring och din klocka så är det bra om du har dessa papper liggandes och är beredd på att skicka dem till Ica’s skadeservice om skadan väl är framme. Se detta mer som ett krav än någonting som kan komma att efterfrågas.

ica försäkring

Villkoren

För att kunna motta ersättning för din skadade klocka så krävs det att:

Skadan ska ha uppkommit plötsligt och du ska ej ha kunnat förhindra denna skada på något vis. Det ska alltså ha haft ett snabbt förlopp och ha skett oförutsett.  Det högsta ersättningsbeloppet är 100.000kr vid skadehändelse eller förlust. Om du har tecknat Hem Plus så är det högsta ersättningsbeloppet 200.000kr. Tänk här på att om du har en studenthem-försäkring hos Ica så är det maximala ersättningsbeloppet 30.000kr. Grundsjälvrisken är vanligtvis 1500kr hos Ica Försäkring. Detta är vad du betalar om det skulle uppstå en skada. Vanligtvis dras dessa 1500kr av på det belopp som ska betalas ut till dig vid en skada eller förlust.

Vad ersätts inte?

Skador som uppkommer av slitage, vittring eller åldersförändring. Felaktigt handhavande, om du bearbetar, reparerar eller försöker rengöra din klocka eller egendom så komemr inte någon ersättning betalas ut om en skada sker i samband med detta. Om ett husdjur har orsakat en skada på din klocka så kommer ingen ersättning betalas ut. Det kan exempelvis vara om du har lämnat din klocka framme eller om du har lekt med ditt husdjur och en skada då har inträffat. Om du har glömt din klocka någonstans eller tappat bort den och den senare blir stulen så kommer ingen ersättning att betalas ut för detta. Detsamma gäller om du exempelvis förvarar din klocka i en bil, båt, tält eller husvagn och den försvinner därifrån. Ingen ersättning kommer att lämnas för detta.

Aktsamhet

Du som ägare av din klocka måste göra allt för att förhindra risk för skador eller förlust. Aktsamhetskrav innebär att du ska handhava din klocka på ett sätt som är tillfredställande ur en försäkrings-ståndpunkt. När du har din klocka utanför bostaden eller på armen när du är i farten så ska den exempelvis inte lämnas under uppsikt. Detta är ganska självklara saker när man äger en dyr klocka men det är värt att lägga vikt vid detta då det kommer att ställas många frågor om en skada eller förlust sker på din klocka. Om du förvarar din klocka utanför bostaden så måste du ha klockan förvarad i ett värdeskåp som är godkänt av den svenska Stöldskyddsföreningen dessutom.

Vad kostar en Hem Plus försäkring hos Ica?

Kostnaden för en hemförsäkring med plustillägget varierar mycket beroende på ett antal olika faktorer. Det beror dels på var du bor och hur gammal du är. Priset baseras på hur stor din lägenhet och hur många tilläggsförsäkringar du har. Du kommer märka att premien går upp en del när du tecknar en Hem Plus försäkring. Priset baseras också ofta på om du har andra försäkringar hos Ica som kan ge en mängdrabatt. Det är ofta väldigt bra att samla sina försäkringar för att få ned kostnaderna. Det som är positivt med Ica’s försäkring som vi nämnde tidigare är att de har ett så pass högt maximalt ersättningsbelopp i sin försäkring att man inte behöver lägga till någon extra objekts eller klockförsäkring. Här kan du få en väldigt omfattande hemförsäkring som automatiskt täcker in din dyra klocka tillsammans med din andra egendom. Vi är säkra på att försäkringspremien kommer att bli lägre än hos många andra försäkringsbolag där du separat måste lägga till en försäkring för din klocka.